За продавачи

Ню Естейт България взе участие в изложение за недвижими имоти в Киев.

11 Ноември 15

Ню Естейт България взе участие в едно от големите изложения за недвижими имоти в Киев. Изложението се проведе между 1-3 Октомври в двореца на спорта в столицата на Украйна.

„С удоволствие констатирахме, че ваканционните имоти в България продължават да са предпочитани сред  Украинците „ -коментира Людмила Шабанина, менажер по работа с рускоговорящи клиенти в Ню Естейт.Най-търсени остават двустайно обзаведени апартаменти в големите курорти на страната до 25 000 евро. Също се забелязва и тенденция за интерес към градски имоти предимно в София с цел инвестиция.

Като негатривна тенденция може да се отбележи факта че поради девалвацията на местната валута и продължаващата стагнация в страната бюджетите за инвестиция за имоти в чужбина намаляват.

Като цяло изложението препотвърди факта, че Украинците остават най-активната част от купувачи на ваканционни имоти в България и след оттеглянето на Руснаците, Украинският пазар се очертава да играе решителна роля за развитието на имотния пазар в черноморските и планински курорти.