За продавачи

Варна през погледа един руски собственик на недвижим имот.

18 Октомври 13

В края на лятото New Estate заедно с Prian.ru заснеха още един видео репортаж, който представя Варна. Коментарите от Филип Березин отново са заинтригуващи. Главен герой във видеото е Юлия, московчанка, която си избра Варна за закупуване на имот. Защо именно Варна -  може да чуете във видеото.

Този сюжет е продължение на представянето на Българските черноморски градове, които продължават да се радват на нестихващ интерес от страна на Руските купувачи на имоти. След двата репортажа за Южното Черноморие следват и два репортажа за Северното, като това видео е първия от тях. Следващият сюжет ще представи Златни Пясъци, Балчик и Каварна и конкретни имоти за продажба в тези градове.

Сърдечно благодарим на Юлия за участието и в нашия проект!

В района на Варна за 2012г. по данни на Имотния Регистър са реализирани около 1500 сделки за имоти с Руски купувачи. В сравнение с Южното Черноморие и особено района на Слънчев Бряг и Несебър, броя на сделки е около 3 пъти по-малък.  Основна причина за тази статистика е по-слабото застрояване по време на бума на строителството, съответно по-малкото предлагане и по-високите цени. За разлика от десетките комплекси, които бяха построени в Слънчев бряг, аналогичния курорт Златни Пясъци бе пощаден и броя на комплексите е ограничен.

Повече за предимствата на района Варна може да прочетете в предишната публикация на сайта: Цените на ваканционните имоти по северното Черноморие остават с 15% по високи от тези на Юг. Кратък обзор.